Dansstijlen Modern Jazz

Jeugd

Modern Jazz voor de jeugd

De meeste leden van Step by Step vallen in de categorie jeugd en trainen 1 uur per week. Kijk even naar het lesrooster voor de lestijden. Vanaf ongeveer 8 jaar zijn er groepen met verschillende niveau's. Zie wedstrijdgroepen.

button lesrooster

Kijk even naar 't rooster voor de lestijden. 

 

 

 

Minimaal een keer, maar meestal twee of drie keer per jaar, mogen de leden enkele dansen laten zien tijdens een show of uitvoering. Zie agenda voor shows en optredens.

button agenda

 

 

 

Het is al traditie geworden dat we voor de kerstvakantie een grote kerstshow organiseren.

Om de twee jaar organiseren we een show die in een theater wordt opgevoerd.

De laatste grote show die we hadden was in juli 2019 in het Indoorsportcentrum te Eindhoven en heette World of Magic. Op dit moment wordt er alweer druk gewerkt aan de voorbereidingen voor de nieuwe grote show; Ocean secrets welke op 9 en 10 juli 2022 gaat plaatsvinden in het parktheater

button gratis proefles

 

 

 

Voor moderne dans in Eindhoven moet je bij Dansschool Step by Step zijn.

 

 

Kinderen

Modern Jazz voor kinderen

jazzdance  kinderen hk 130622 7476Vanaf 3 jaar kunnen kinderen meedoen met de lessen. Met aangepaste lessen worden er spelenderwijs beginselen van Modern jazz geleerd. Als muziek gebruiken we bekende liedjes die op dat moment de kinderen heel erg aanspreken. De lessen worden gegeven door een docent en een hulpdocent. De hulpdocenten helpen de kinderen als ze b.v. naar het toilet moeten. Drie jaar is heel jong om dansles te krijgen. Het dansen gaat meestal prima maar afscheid nemen van mama is wel eens moeilijk. Gaat het toch niet, geen probleem, dan mag hij/zij het over een aantal maanden nog eens proberen. De lessen voor de jongste kinderen duren 3 kwartier per week. Kijk even naar het lesrooster voor de lestijden.

button lesrooster

 

Vanaf ongeveer 9 jaar zijn er groepen met verschillende niveau's. Zie Selectie en Demo groepen.

Minimaal één keer, maar meestal twee of drie keer per jaar, mogen de leden enkele dansen laten zien tijdens een show of uitvoering. Zie agenda voor shows en optredens

button agenda

 

 

 

Het is al traditie geworden dat we voor de kerstvakantie een grote kerstshow organiseren. Om de twee jaar werken we aan een grote show die in het Parktheater in Eindhoven wordt opgevoerd.

In 2021 vindt de grote show op 17 en 18 juli plaats.

button gratis proefles

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volw.

Modern Jazz voor volwassenen

Ook volwassenen die niet willen optreden, maar toch graag actief modern jazz willen beoefenen, kunnen bij ons terecht. Foto's ? Nee, foto's hebben we niet voor deze pagina. Bij deze groep is het verboden foto's te nemen. Geen optredens en geen kijkers, gewoon lekker samen genieten van het dansen.

Heb je jonge schoolgaande kinderen? Geen probleem. Ook tijdens schooltijden geven wij jazzdance aan volwassenen. 

Nieuw: gevorderde groep modern jazz

Ook binnen de volwassengroepen hebben we een onderscheid tussen beginnend, medium en gevorderd.

 

Kijk even naar het lesrooster voor de lestijden.

button lesrooster

 

 

 

button gratis proefles

 

 

 

Wedstrijdgr.

Selectie en Demo groepen (wedstrijdgroepen)

img_13344B

Dansschool Step By Step heeft 12 gevorderde groepen (Selectie groepen) en 4 Demo groepen (A groepen) in modern jazzdance. Het niveau van deze Modern jazz groepen ligt aanmerkelijk hoger. De Selectie en demo groepen trainen 2 keer of 3 keer per week.

Ongeveer 4 keer per jaar treden deze groepen op tijdens shows, demonstraties, lokale feesten, wedstrijden, enz. in en om Eindhoven en laten daar hun dans zien. Zie agenda voor shows en optredens.

button agenda

 

 

 

Ken je ons nog niet en denk je dat een van deze groepen iets voor jouw is neem dan contact met ons op. Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. tel.: 040-2027395.

Zie deze link voor detail informatie van de demogroepen

button info jazz wedstrijdgroepen

 

 

 

Optredens en evenementen (boekingen)
Ook verzorgen wij met onze gevorderde Demo-groepen demonstraties, productondersteuning, optredens bij feesten, enz. Neem gerust even contact met ons op zodat we samen kunnen kijken of wij datgene wat u wenst aan uw evenement kunnen bijdragen.Tel: 040-2027395. Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Modern

Modern

annette

 Vanaf seizoen 2015/2016 is dansschool Step by Step gestart met lessen modern. Floor Knotter, gespecialiseerd in klassiek en Modern, verzorgd deze lessen. Modern is een verzamelbegrip voor verschillende zeer individuele danstechnieken. Dit soort eigentijdse dansvormen worden nu veelal aangeduid als 'hedendaagse dans'. Bij de moderne dans dient het lichaam als expressie- en communicatiemiddel. Gewicht geven en ontvangen, off balance en leiden vanuit verschillende lichaamsdelen zijn belangrijke elementen binnen deze techniek. Modern/hedendaagse dans is bovenal erg organisch en laat je de extreme mogelijkheden van je lichaam gebruiken.


button lesrooster

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heren Dans

 Heren Dans

 

Ja, zelfs mannen kunnen bij ons terecht voor Modern jazz. Elke dinsdag wordt er van 21:00 uur tot 22:00 fanatiekgedanst. Ieder jaar zijn er optredens waar de mannen aan deel nemen. Zie agenda voor shows en optredens. 

 button agenda

 

 

Voor onze grote show in het Parktheater in 2009 hadden we een vader/dochterdans in het programma. Het werd een groot succes. Het optreden was leuk maar de trainingen des te meer. Om niet ineens in een "gat" te vallen werd door 20 mannen besloten om na de vakantie door te gaan met trainen. In middels hebben ze een eerste prijs behaald bij wedstrijden en is live4you langs geweest voor hun televisie programma. Deze groep mannen kan nog steeds versterking gebruiken. Klik hier voor een gratis proefles

button gratis proefles

 

 

 

 

 

 heren team jazzdance

 

kinderen met beperking

 

Bewegen op muziek voor kinderen met een beperking

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De lessen worden gegeven op woensdag van 13:00 tot 13:45 uur in de Mytylschool. Zowel kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking kunnen nu dansen op hun niveau. Zie het lesrooster en vraag een gratis proefles aan.

 

button_lesrooster.png

button gratis proefles